top of page

NIKÉ

RADČICE

bydlení pod Dračím vrchem

Projektové změny k 23/11/2023

V rámci přípravy jak samotné projektové dokumentace, tak i údržby nemovistosti se vyskytly nové skutečnosti, měnící čas a rozpočet projektu.

1) Město Liberec požaduje za výměnu pozemku vyšší částku než je tržní a současně požaduje vysoký příspěvek za možnost stavět.

2) Zhavarovala kanalizace a vodovodní přípojka.

Obě dvě události řešíme, bohužel však mají dopad na získání stavebního povolení. V tuto chvílí pracujeme s termínem 2 kvartál roku 2024. Samotné stěhování nových obyvatel tak bude moci nastat nejdříve v roce 2025.

Vracíme domy zpět do života...

Představte si bydlení v přírodě

Projekt NIKÉ RADČICE vrací do života další zajímavou nemovitost. Jedná se o objekt bývalé mateřské školky, následně pobočky gymnázia, který je již 4 roky opuštěný a postupně chátrá. 

Uzavřený komplex s vlastním pozemkem přímo vybízí k bytové výstavbě se zaměřením na rodiny s dětmi.

 

Plánujeme objekty výškově sjednotit na dvoupodlažní a vybudovat zde cca 8 bytů velikosti 2kk, 3kk a 4kk s balkóny a vstupy do společné zahrady kolem objektů. Protože chceme do lokality přilákat rodiny s dětmi a mladší populaci, cílíme na bytovou výstavbu v běžně dostupném dobrém standardu. Funkční komfort bez příkras.

 

Funkčnost, čistota tvaru, ekonomičnost a praktičnost jsou zde zadáním, které budeme s architekty a projektanty plnit. Každý byt bude vybaven adekvátním počtem parkovacích míst a bude mít podíl na společném prostoru zahrady, upravené k odpočinku, hře a komunitnímu životu obyvatel lokality. 

Jako občanskou vybavenost, kterou v rámci objektu nařizuje platný ÚP, chceme ideálně realizovat kavárnu nebo pekařství. Obojí v v Radčicích chybí a dle malé ankety uspořádané mezi místními obyvateli, by se setkala se značným ohlasem. 

Kontaktujte nás

NIKÉ PROJEKTY

Stávající realizace

1H_3 - Photo.jpg
BAJK_13 - Photo.jpg
Radcice.jpeg

Liberec > Purkyňova

Liberec > Bajkalská

Liberec > Radčice

bottom of page