top of page

Purkyňova
3NP / Vzdušný byt

Využijte velkou terasu ke grilování či pěstování bylinek...

K dispozici

VIDEO VIZULIZACE

POPIS

Dispozice 5 + 1 (135m2 užitné plochy; 2x terasa celkem 58m2)
Vstup po schodech vzhůru z úrovně chodníku do patra; nemá podíl na zahradě; 2 parkovací stání; průběžná západní terasa (40m2) podél celé délky bytu s výhledem na Ještěd + východní terasa (19m2) s výhledem na ulici Purkyňova + podíl 1/3 na společných úložných prostorách Hobby místnosti ve 2.NP.

DISPOZICE

Rok dokončení

2023

Patro

3

Typ nemovitosti

Bytová jednotka se dvěma terasami

Užitná plocha (m2)

135

Zahrada (m2)

Koupelna

2

Kuchyně

1

Terasa (m2)

58

Pokoje

5

LOKALITA

RUPRECHTICE

Ruprechtice jsou druhou nejstarší městskou částí Liberce. Hraničí z jedné strany přímo s pásem Jizerských hor, z druhé se Starým městem, nejkrásnější městskou čtvrtí, plnou původních německých vil, ze které se také vstupuje do ZOO a Botanické zahrady. Většinovou zástavbu tvoří rodinné domy – starší i zcela nové. Díky vlastnímu náměstí, dvěma kostelům, řadě malých obchůdků a dostupné občanské vybavenosti (čtyři školky, dvě školy, pošta atd.) si Ruprechtice udržely stále atmosféru samostatného městečka, kde se spojuje klid (hlavní komunikace vedou mimo), pohodlí (dostupná infrastruktura) a příroda (přímo ze čtvrti vedou tři značené turistické trasy do Jizerských hor).

ULICE PURKYŇOVA

Přímo v ulici najdete pouze rodinné domy. Celá uliční čára se táhne severo-jižním směrem, tzn. všechny domy jsou svými průčelím orientovány na dokonalý jih – o slunce a světlo tu tedy není nouze. Ne náhodou najdete o pár metrů dál (opět v Ruprechticích) tzv. Sluneční lázně, stráň, kam se Liberečané vydávali na procházky za sluncem již před 15 lety.
Dům je třípodlažní, se vstupem z východní strany a výhledem na západ. Kolem domu v intimní jižní části se nachází 1000m2 zahrada, která hraničí s městským lesíkem a dvěma sousedními pozemky na severní a jižní straně. Zahrada je tedy velmi intimní místo, chráněné před pohledem chodců z ulice.

POLOHA NA MAPĚ

Purkyňova 984, Ruprechtice, 460 14 Liberec, Česko

bottom of page