top of page

Pozemek Doubí / Chrpová

Intimní stavební pozemek pod Ještědem

Prodáno

VIDEO VIZULIZACE

POPIS

Jedná se o velmi krásný pozemek 1330 m2 se vzrostlými stromy a starými rododendrony, s tekoucí vodou na pozemku (kterou lze hodnotně využít nejen pro zavlažování, ale i pro výstavbu jezírka nebo průtokového potůčku tvořícího mikroklima pozemku) – navíc v bezprostřední blízkosti přírodního ochranného pásma Slunného potoka. Severní hranici pozemku tvoří ulice Chrpová, východní část přiléhá k travnaté slepé komunikace, jih a západ jsou orientovány do dalších zahrad. Pozemek nabízí celodenní oslunění, klid, spojení s přírodou a výborné podmínky pro výstavbu, protože je zcela rovinatý.

• Intimní pozemek s výbornou orientací vzhledem ke světovým stranám,
• Klidná dopravně nepřetížená lokalita se snadnou dostupností občanské vybavenosti,
• Stávající sousedé, kteří se na zkultivování opuštěných zahrad opravdu těší a nové usedlíky vítají,
• Poloha zcela na konci obytné čtvrti v bezprostřední blízkosti potoka a přírodní oblasti.

Pozemek je v novém Územním plánu města Liberce veden jako stavební, možnost postavit 2NP.
Pozemek jsme vyčistili, nechali zhotovit hydrogeologický posudek, posudek dopravní obslužnosti a geometrické měření (polohopis, výškopis). Vyřešili jsme možnost napojení na sítě a máme předběžné zaměření návrhu rozdělení pozemku na dvě ideální poloviny. Veškerou dokumentaci a informace od nás v případě zájmu obdržíte.

DISPOZICE

Rok dokončení

Patro

Typ nemovitosti

Stavební pozemek pod Ještědem

Užitná plocha (m2)

1330

Zahrada (m2)

Koupelna

Kuchyně

Terasa (m2)

Pokoje

LOKALITA

Doubí (původně Eichicht) navazuje svou západní částí bezprostředně na lesy Ještědského hřebene. Jedná se o čtvrť, která za posledních 20 let velmi proměnila svou tvář. Z původně řídce osídlené rozsáhlými loukami a náletovými lesíky rozdělené lokality se stala moderní liberecká část, zahrnující jak největší OC Liberce (OC Nisa s hypermarketem Albert, Multikinem a 30 dalšími obchody), tak samostatnou průmyslovou zónu (tzv. Průmyslová zóna Jih se sídly Schenker, Denso, CS Kargo, Toyota, Man Trucks apod.) představující samostatnou čtvrť ve čtvrti – a v neposlední řadě s obytnou severozápadní částí, kde za posledních 10 let vyrostla řada rodinných domů. Lokalita kolem Slunného potoka je původní zahrádkářskou kolonií, kterou na jihu ohraničuje právě Slunný potok protékající nezastavitelným územím pokrytým nivním lesíkem a travním porostem. Obojí tvoří přirozené oddělení nově vznikající lokality plné rodinných domků od výše zmíněné průmyslové zóny, která odtud není ani vidět ani slyšet.

Bydlení v této části má venkovský ráz, občanská vybavenost je dostupná buď autem nebo busem (4 zastávky do OC Nisa), případně 15 min pěšky. V sousední čtvrti Hanychov je k dispozici MŠ, škola, lékař a další služby – opět 3 minuty autem. Do centra Liberce vede tramvajová trať a jezdí dvě autobusové linky.

Lokalita u Slunného potoka

Původní zahrádkářská kolonie se vzrostlými ovocnými i okrasnými stromy zažívá nyní postupnou proměnu na obytnou čtvrť s rodinnými domky. Od 4/2022 se dle nového ÚP zdejší zahrádky promění v zastavitelné území, což vede již nyní k budování síťových připojení (voda, elektřina) a k řešení dopravní obslužnosti. Bydlení v této nové rezidenční čtvrti nabídne nejen zeleň, přítomnost vodního mikroklimatu díky průtoku potoka, ale i blízkost lesů Ještědu s jeho výletními a vycházkovými trasami. Z hlediska celkového rázu čtvrti je tato lokalita velmi vhodnou pro rodiny s malými dětmi – nízký dopravní ruch, bezpečí pro volný pohyb dětí venku a přitom kousek od kompletní vybavenosti.

POLOHA NA MAPĚ

Doubí, 463 12 Liberec-Vratislavice nad Nisou, Česko

bottom of page